About

“Filip a alergat şi a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: „Înţelegi tu ce citeşti?” Famenul a răspuns: „Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?” Şi a rugat pe Filip să se suie în car şi să şadă împreună cu el.” – Faptele Apostolilor 8:30, 31

Acest blog constituie o provocare adresată celor care nu au citit niciodată Biblia! Vreau să clarific încă de la început, prin conținutul acestei secțiuni virtuale nu îi vizez pe cei ce sunt deja familiarizați cu textul Sfintei Scripturi și care, evident, au acces la multe materiale și resurse biblice. Scopul acestui proiect este de a oferi un îndrumar în prima lecturare a Bibliei. Nu intenționez să-l încurc pe cititor cu prezentări complicate din punct de vedere teologic. Există o multitudine de site-uri cu conținut teologic de calitate. Dacă cineva dorește să aprofundeze studii biblice mai complexe, mă poate contacta și îi pot recomanda astfel de resurse, chiar librării online cu o ofertă de cărți în măsură să satisfacă orice exigențe.

Prin conținutul acestui blog mă adresez în primul rând persoanelor care nu și-au propus în mod special până astăzi să citească Biblia – din diferite motive, mai mult sau mai puțin justificate. Unii cred că Biblia este o carte plictisitoare. Alții nu se consideră prea religioși, prin urmare nu au un motiv să citească Scriptura. Să-i mai menționăm și pe cei ce se simt descurajați când văd câte pagini are Biblia! Sau poate au avut intenția de a o citi, dar au abandonat pe parcurs… Există prea multă violență în Vechiul Testament au spus unii, în timp ce alții s-au plâns de prea multă toleranță și iubire a aproapelui în Noul Testament.

Indiferent de motivele pentru care nu ai citit până acum Sfânta Scriptură, îți sugerez să-ți eliberezi mintea de orice idee preconcepută, să-ți procuri o Biblie și să o citești! Acum este cel mai potrivit moment din viața ta să descoperi Cuvântul lui Dumnezeu, Cartea Cărților. Te voi însoți în lectura ta până la final prin intermediul resurselor puse la dispoziție în acest blog. Pe măsură ce vei înainta în lecturarea Bibliei, vei înțelege și vei descoperi adevăruri uimitoare, vei fi mai bogat sufletește, vei găsi multe răspunsuri la întrebările tale, vei deveni mai înțelept. Vei cunoaște mai multe despre tine, despre Dumnezeu și vei avea o altă perspectivă asupra vieții tale.

Sergiu Posteucă

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s